Plan vrijblijvend afspraak

Onze methode

Wij ondersteunen ambachtslieden in hun rol als zelfstandige ondernemer

Bij het runnen van een succesvol bedrijf komt er heel wat bij kijken. Mensen aansturen, functioneringsgesprekken voeren, marketing, verkoop, financiën beheren, strategieën uitstippelen. Stuk voor stuk taken die je weghouden van het vakgebied waarin je ooit gestart bent. Want ondernemen betekent ook het beheren van zaken waar je aanvankelijk niet voor gekozen hebt. Het gebeurt vaak dat een ondernemer worstelt met die verschillende hoeden, rollen en aandachtsgebieden. Het kan zelfs zo ver gaan dat het plezier, de oorspronkelijke doelstellingen of de droom waarmee je ooit begon, naar de achtergrond verdwijnen. Wat is er geworden van jouw oorspronkelijke doelen toen je jouw bedrijf startte? Waar sta je nu?

Onze werkwijze

Wij gaan graag met jou in gesprek tijdens een grondige kennismaking, waar we niet alleen ingaan op de onderneming, maar ook interesse tonen in jou als persoon. Met welke dromen en doelen ben je destijds de onderneming gestart? En slaag je erin om deze dromen/idealen te verwezenlijken?

Daarna bekijken we samen de verbeterpunten in jouw onderneming. Het enige wat we van je vragen is om tijd vrij te maken en met ons het gesprek aan te gaan.

Onze mentoren staan klaar om je met veel passie en enthousiasme te helpen, en brengen hun kennis en ervaring in de praktijk om ervoor te zorgen dat je jouw zakelijke en persoonlijke doelstellingen bereikt.

BedrijfsMentoring

Wij begrijpen als geen ander dat het runnen van een eigen zaak een prachtige uitdaging is, maar we beseffen ook dat het soms erg eenzaam kan zijn. Wij zijn namelijk zelf ook ondernemers. Je hebt je zaken goed op orde, met alle ups en downs die erbij horen. Ondanks de verbeterings- en ontwikkelingsplannen die je hebt gemaakt en je keurig uitgewerkte jaarbudget, heb je regelmatig het gevoel dat je bedrijf nog meer aandacht nodig heeft.

BedrijfsPlan

De kern van onze aanpak steunt op een bedrijfsplan vanuit ‘bedrijfsverbetering’ gebaseerd op de analyse van winstlekkage. Maar het kan natuurlijk zijn dat jouw bedrijf al prima draait. Jouw voornaamste vraag is: hoe kan ik winstgevend(er) verdere groei verwezenlijken? Of misschien wil je, om welke reden dan ook, jouw bedrijf overdragen.

Wat is winstlekkage?

Winstlekkage treedt op wanneer uit bestaande bedrijfsactiviteiten winst weglekt uit de onderneming. Dit wordt vertaald in euro’s.

Hiernaar doen wij regelmatig onderzoek. En wat blijkt, bij 9 van de 10 onderzochte bedrijven is sprake van winstlekkage. In percentage van de omzet kan dit maar liefst gemiddeld 8% bedragen. 

BedrijfsOverdracht

Je bedrijf overdragen. Het is een zekerheid die bijna elke ondernemer op een bepaald moment zal ervaren. Voor velen een zeer belangrijk moment. Het is vaak het resultaat van je levenswerk, dat je met veel inzet en opoffering hebt opgebouwd. Een emotioneel proces en het moment waarop ‘de rest van je leven’ van start gaat. Welke ondernemer heeft (veel) ervaring met het succesvol vormgeven van deze belangrijke gebeurtenis?

Download vandaag nog het winstlekkage onderzoek