Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Hoe kan je succesvol groeien door een overname?

Bart Bollaert succesvol groeien

Bart Bollaert succesvol groeien

Wil jij met jouw bedrijf een sprong vooruitmaken in omvang, maar ook in efficiëntie en winst?
Dan is een slim geplande overname misschien wel de oplossing.

Een ander bedrijf overnemen lijkt een grote stap waar veel ondernemers die willen groeien huiverig tegenover staan. En dat is begrijpelijk.

Met de juiste begeleiding kan een overname jouw bedrijf naar een hoger level tillen.

6 redenen waarom een overname jouw bedrijf laat groeien

1. De kracht van samensmelting
Wanneer twee bedrijven samen verder gaan ontstaan er synergiën die kostenbesparend werken en efficiënter ondernemen mogelijk maken. Dit betekent dat de gecombineerde middelen, kennis en ervaring van beide bedrijven kunnen worden ingezet om processen te stroomlijnen en overlappende functies te verminderen. En het is niet altijd eenvoudig om dit zelf te zien.
Professioneel advies helpt jou deze synergiën te identificeren en vooral ook te zien. De adviseurs met kennis van zaken optimaliseren de mogelijkheden en werken integratieprocessen uit zodat je geen kansen mist om waarde te creëren in het fusieproces.

2. Financiële analyse
Bij het beoordelen van de overnamekansen zijn een grondige financiële analyse en due diligence essentieel. Hierbij moet je niet alleen naar de huidige financiële gezondheid van het bedrijf, maar ook naar de toekomstige groeimogelijkheden en mogelijke valkuilen.
Laat je daarom begeleiden door overnamespecialisten die de reële waarde van een bedrijf kunnen bepalen, die complexe financiële gegevens kunnen ontcijferen.
Dit helpt jou om weloverwogen beslissingen te nemen en financiële verrassingen na de overname te voorkomen.

3. Risicobeheer en compliance
Juridische en regelgevende risico’s kunnen een grote zorg zijn tijdens het overnameproces. Werk daarom samen met overnamespecialisten die steunen op advies van juridische experts om zo potentiële valkuilen te identificeren en een plan op te stellen om ze te vermijden.
Zij zullen er dan ook over waken dat de wettelijke vereisten worden nageleefd en dat het overnameproces volledig in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving, waardoor je bedrijf beschermd blijft.

4. Cultuur en integratie
Een succesvolle overname draait niet alleen om cijfers, ook om het samenvoegen van bedrijfsculturen. Daarvoor heb je begeleiders nodig die beschikken over de zachte vaardigheden om die bedrijfsculturen te identificeren en om te zien of die matchen.
Kies voor een begeleiding die beseft dat een harmonieuze werkomgeving voor beide teams cruciaal is voor het behoud van talent en het maximaliseren van de productiviteit na de overname.
Kies voor adviseurs die bedreven zijn in het overbruggen van culturele verschillen en het bevorderen van een soepele culturele integratie.

5. Marktinzichten en trends
De wereld van bedrijfsovernames is voortdurend in beweging. Trends en ontwikkelingen kunnen snel veranderen en het is essentieel om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de markt.
Werk dus met overnamespecialisten samen die de laatste trends volgen en de marktontwikkelingen constant analyseren. Enkel zo kan jij de beste overnamekansen identificeren en benutten.

6. Groei voor start-ups en kmo’s
Overnames zijn een cruciale strategie om te groeien voor start-ups en kmo’s. Het kan wel een complex en uitdagend proces zijn wanneer je als bedrijf niet over de juiste ervaring beschikt.
Ga dus in zee met een adviseur die de unieke behoeften van je bedrijf begrijpt en de begeleiding afstemt op de omvang en de doelen van je onderneming. Zorg dat ze naast jou staan en jou ondersteunen bij elke stap in het proces.

Voor je start met een overnamebegeleiding, luister je best ook naar de verhalen van de bedrijven die de overname-experts al begeleidden. En desnoods neem je contact op met die bedrijven om die succesverhalen te checken.

Klaar om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen?
Klaar om een andere onderneming over te nemen?

Ga niet alleen op overnamepad.
Neem een bedrijf onder de arm die al succesvol met talloze bedrijven samenwerkte bij een overname.

Al eens aan thexton armstrong gedacht?
Wij werken volgens de 6 bovenstaande principes, wij zijn jouw partner, staan naast jou en begeleiden jou in heel het overnameproces.
Talloze ondernemingen hebben al beroep op ons gedaan en met succes.

Contacteer ons vandaag nog en ontdek hoe thexton armstrong jouw partner kan zijn.